1 september 2016

Aangespannen Dag Gilze zeer geslaagd

Met de 22ste editie van de Aangespannen Dag Gilze stond het weekend van 27 en 28 augustus in Altena weer helemaal in het teken van de paardensport. De Aangespannen Dag had dit jaar als thema “Nederland – België” en tijdens de prijsuitreiking werd er volop met vlaggen van beide landen gezwaaid. 


Dat de jeugd de toekomst heeft, ook in de mensport, bleek zaterdagochtend bij de kinderrubriek. Nadat vijftien ruiters het spits afgebeten hadden, startten er tien kinderen, waarvan de jongste pas vier jaar oud, onder begeleiding in de vaardigheid en de hindernissen. De overige, voornamelijk jonge combinaties die de oefenmarathon als training reden, volgden in de vaardigheid, het wegtraject en de drie hindernissen.Op zondag verschenen er ruim honderd aanspanningen aan de start, waaronder enkele lokale favorieten. Zij reden de vaardigheid, het wegtraject en zes hindernissen, met de waterbak als publiekstrekker. Zondagavond werd de prijsuitreiking verzorgd door de burgemeester. 

Op de Altena-Fair was het een gezellige drukte en de kinderen vermaakten zich prima in het kinderdorp met een groot springkussen, een treintje en allerlei activiteiten. 
De bouwploeg en de vele vrijwilligers zijn ondanks de hoge temperaturen de hele week druk bezig geweest en hebben samen met de organisatie een geslaagd evenement neergezet, waarvoor zij hartelijk bedankt werden door voorzitter Kees Thielen. 
De organisatie hoopt iedereen volgend jaar weer terug te zien bij de Aangespannen Dag Gilze tijdens het laatste weekend van augustus!

Klik hier voor de uitslagen