7 september 2016

Oefenmarathon Oirschot op 30 oktober

De oefenmarathon, voorheen in Tilburg en sinds vorig jaar op de nieuwe locatie bij Steenhof Stables in Oirschot (Oost-, West- Middelbeers), wordt alle vele jaren georganiseerd aan het einde van het outdoor seizoen. 


Deze wedstrijd, die dit jaar gehouden wordt op zondag 30 oktober, is onder andere bedoeld voor kinderen, grooms, beginnende menners, jonge paarden en vreemde aanspanningen, aangevuld met wedstrijdrijders. De wedstrijd bestaat uit het rijden van een vaardigheid, een wegtraject en vervolgens zes hindernissen, maar wordt vooral gezien als een gezellige dag waarbij het niet draait om het winnen, maar training en het plezier in de sport.

Op zaterdag kan er verkend worden vanaf 14.00 uur en om 17.00 uur zal er een briefing zijn voor de deelnemers.
Op zondag wordt vanaf 09.00 uur gestart met de vaardigheid, vervolgens het wegtraject met aansluitend de zes hindernissen. Onder de hindernissen bevinden zich de altijd spectaculaire waterbak en een prachtige boshindernis. Alle hindernissen liggen op loopafstand van elkaar, behalve de boshindernis die iets verder weg ligt.
Elke aanspanning is ongeveer tussen de 50 en 60 minuten onderweg. Er wordt begonnen met de enkelspan pony’s, de vierspannen paarden komen als laatste aan de beurt.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven