4 oktober 2014

Deurne: Vaardigheid gooit klassement op zijn kop

Stan van Eijk zette vandaag een topprestatie neer in de vaardigheid. Als enige foutloos in de NK rubriek tweespannen paarden klasse 4. Voor Antonie ter Harmsel die als laatste moest starten na zijn geweldige dressuur op vrijdagmiddag was de druk kennelijk toch wat te hoog. De deelnemers van de klasse 3 hebben de dressuur en vaardigheid in de voormiddag verreden.


Dat beloofd morgenmiddag nog de nodige spanning op te leveren in de marathon. Bij de tweespan pony’s heeft Cas Hendriks zijn voorsprong a de dressuur met een foutloze vaardigheid enorm uitgebreid tot maar liefst 28 punten op de nummer 2 in het klassement. Joop Gommers bij de enkelspan paarden klasse 3 en Roy van de Velden bij de vierspan pony’s staan redelijk comfortabel boven aan de lijst. Bij de enkelspannen paard klasse 4, tweespannen paarden klasse 3 is het bovenin het klassement heel spannend en kan de marathon nog voor verschuiving zorgen.

Vanaf 8.30 uur zullen morgen, zondag 5 oktober de eerste aanspanningen in het A-traject starten. Na een klein uur verwachten we de eerste aanspanning in de hindernissen. Rond de klok van twee uur in de middag wordt het echt spannend op de mooie terreinen rond het Hippisch Centrum in Deurne, want dan rijdt de top van de tweespannen paarden in de hindernissen en volgt de ontknoping van deze spannende strijd om het Nederlands Kampioenschap.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.