16 december 2014

Tweede selectiewedstrijd Zuid verreden in Merselo

Op 14 december organiseerden de Recreatie Menners Ysselsteyn in Merselo de tweede selectiewedstrijd van District Zuid voor de Strijd der Districten op 1 februari 2015 in Ermelo. Ruim vijftig aanspanningen verschenen aan de start in Manege Hermkushof om het pittige, door Pierre Sommers ontworpen parcours te rijden.

In de jeugdrubriek eindigde Sam Couwenberg met haar pony Jeannetje op de eerste plaats. Op de tweede plaats eindigde Brent Janssen die ook een zeer mooie tijd wist neer te zetten.

Klik hier voor de uitslagen

Jos Gerlings werd eerste in de rubriek enkelspan pony. Hij werd gevolgd door Kees Thielen en Linda Drost van Kasteren werd derde.
In de rubriek tweespan pony eindigde Dennis Rijntjes op de eerste plaats met een minimale voorsprong op Sjoerd Lenssen. De derde plaats werd behaald door Cas Hendriks. Bij de enkelspan paarden wist Bert Berben er met de winst vandoor te gaan. In deze rubriek scheelde het allemaal niet veel, hij werd dan ook op de voet gevolgd door Piet Peepers en Johan Coolen.
Carlo Vermeulen behaalde de eerste plaats in de rubriek tweespan paard. Wim Verhoeven werd tweede en Hans Hoens  (foto) behaalde de derde plaats.
In de rubriek vierspan en tandem pony's wist alleen Hanne-Louise de Koning zich foutloos door het parcours te begeven. Helaas was haar tijd niet snel genoeg om in de prijzen te vallen. Het bleek geen gemakkelijk parcours voor
de meerspan pony's, want bij de overige deelnemers moest regelmatig de klok stil worden gezet om hier en daar weer iets op te bouwen. Frank Vissers ging er tenslotte met de winst vandoor. Nick Weytjens en Roy van der Velden eindigden samen met 345 punten op de tweede plaats.