6 juli 2015

Mooie wedstrijd in Nuenen ondanks de warmte

Afgelopen zondag werd in het Brabantse Nuenen de impulsmarathon verreden. Vanwege de aanhoudende warmte had de organisatie de wedstrijd aangepast aan de weersomstandigheden door het A-traject te laten vervallen.
Bij de meeste deelnemers is wel bekend dat Nuenen een pittige wedstrijd is met een vaardigheid, twee veldhindernissen en vier boshindernissen. Door het laten vervallen van het A-traject werd het B-traject voor aanvang van de hindernissen verlengd met anderhalve kilometer. Op het traject stonden sproeiers en een tankwagen die voor verkoeling voor de paarden zorgden. 

Linda Drost was bij de enkelspan pony's was de snelste, voor de Belg Kristof Piccart. Marcel Coolen was niet te verslaan bij de tweespan pony's, met op alle hindernissen de snelste tijd, voor Menteam Asbest.nl.  Bij de vierspan pony's werd het een Belgisch onderonsje met als winnaar Kenny Kenora, voor Karel Geentjes.

Bij de enkelspan paarden won Piet Peepers met zijn Colorado de wedstrijd voor Frans Hollebekkers. Wim van Rooij met zijn tweespan Arabo's was te sterk voor Pieter Bastiaans en bij de vierspan paarden was Co van Hoof niet opgewassen tegen Tom Leys, die de wedstrijd op zijn naam zette.

Nadat de laatste aanspanning de hindernissen verlaten had, waren er nog elf ruiters die de zes hindernissen wilden rijden. Deze wedstrijd werd gewonnen door Kim van der Meer.

Klik hier voor de uitslagen