4 augustus 2015

Nationale New Forest Sportdag 26 september, ook voor menners!

De Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek (NNFPS) houdt op zaterdag 26 september voor de 23ste maal haar Nationale New Forest Sportdag. De dag kenmerkt zich door een gevarieerd programma waarin New Forest pony’s de hoofdrol spelen. Net als voorgaande jaren vindt het evenement plaats op het Nationaal Hippisch Centrum aan De Beek 125 in Ermelo.

Titel beste New Forest menpony

Het stamboek gaat ook op zoek naar de beste "New Forest menpony 2015" en is ontzettend benieuwd wie dit jaar de titel in de wacht gaat slepen.
Deelname bestaat uit twee onderdelen:
1. individuele beoordeling van de pony aan de hand
2. beoordeling in enkelspan bij de dressuur (menaanleg)

ad 1. Bij de individuele beoordeling presenteert men de pony op de harde bodem aan de hand, waarbij de stap, draf en het type worden beoordeeld.
ad 2. Tijdens de dressuurproef zal een onafhankelijke jury de aanleg als menpony beoordelen (stap,draf wendbaarheid e.d.), waarbij de mogelijkheid bestaat dat er aan de combinatie gevraagd wordt om na de dressuurproef nog de galop te tonen. Als de combinatie geen startkaart heeft, dan start de combinatie hc in de dressuurwedstrijd.
Elke deelnemer ontvangt een certificaat met de toegekende punten. 

Ook een uitdaging voor menners

Naast de rubrieken onder het zadel, zijn ook de menners onder ons meer dan welkom op de sportdag! Alle enthousiaste menners die in het bezit zijn van een geregistreerde New Forest pony kunnen inschrijven. Er zijn rubrieken voor dressuur en vaardigheid onder auspiciën van de KNHS. Dit betekent dat er ook de nodige winstpunten mee naar huis kunnen! Naast de officiële rubrieken is er ook een rubriek voor liefhebbers die graag willen starten in de hobbyklasse zonder startkaart.

Inschrijven kan tot 26 augustus 2015

Klik hier voor meer informatie