29 augustus 2015

Sterke kampioenen in Haaksbergen

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus werd in Haaksbergen het KNHS kampioenschap samengesteld mennen klasse 2 en 3 verreden. De super mooie wedstrijd die werd georganiseerd door de Sterruiters leverde 16 stralende kampioenen op. 114 menners gingen vrijdag van start in de dressuur en vaardigheid. Zaterdag werd de strijd beslist in een prachtige marathon.
Vrijdagochtend verschenen de eerste menners aan de start bij de dressuur en aansluitend de vaardigheid. Parcoursbouwer Arjan Kleinjan had een uitdagend vaardigheidsparcours neergezet, wat enkel voor de besten in de rubrieken foutloos en binnen de tijd te rijden bleek. Desondanks waren de onderlinge verschillen in de tussenstand na dressuur en vaardigheid soms maar klein, waardoor er in de marathon nog van alles kon veranderen.

Zaterdag was een zonovergoten dag. De combinaties startten met een schitterend wegtraject door het Haaksbergerveen. Daarop volgden zes hindernissen, waaronder de nieuw aangelegde waterpartij met brug. Aan de reacties van het publiek, dat in grote getale naar de wedstrijd was gekomen, was duidelijk te merken wie de favorieten waren. Er werd een keiharde, maar zeker ook sportieve strijd geleverd. Dankzij de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers, verliep de wedstrijd vlekkeloos.

Marijke Hammink (Bornerbroek) werd met haar vierspan Welsh A pony’s kampioene in de klasse 3. “Het was echt een super mooie wedstrijd. De accommodatie, organisatie, hindernissen, echt alles was geweldig voor elkaar. Het liep ook allemaal super op tijd en ik heb heerlijk gereden”, vertelt de kersverse kampioene enthousiast. “Er zijn natuurlijk altijd puntjes die nog beter kunnen, maar mijn span liep lekker in alle drie de onderdelen. Het is een fijn allround span. Voor de toekomst hebben we ook nog wel wat jonge pony’s staan die we in proberen te passen om het nog beter te maken. Volgend jaar hoop ik er zeker weer te staan op het kampioenschap.”
De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij de kampioenen getrakteerd werden op een nat pak.

Klik hier voor de uitslagen.