4 oktober 2015

Twaalfde nationale titel voor Chester Weber

Afgelopen weekend vond in het Kentucky Horse Park het Amerikaans vierspankampioenschap plaats. Chester Weber bleef in alle onderdelen zijn drie concurrenten voor en kon voor de twaalfde keer gekroond worden tot nationaal kampioen.
Weber zette een nieuw paard, Danzer, in en won de dressuur die gejureerd werd door de internationale juryleden Martha Hanks-Nicoll, Marsoe Larose en Nicke Pålsson. In de regenachtige marathon zette Weber in vijf van de zeven hindernissen ontworpen door Richard Nicoll de snelste tijden neer. Eén afgeworpen balletje in de afsluitende vaardigheidsproef bracht Weber’s twaalfde titel niet in gevaar.

James Fairclough klom na de marathon waarin hij in twee hindernissen de snelste tijden realiseerde naar de tweede plaats in het klassement en wist deze positie vast te houden ondanks tijdfouten in de vaardigheid. Fairclough won voor de 18e keer in zijn carrière zilver op het Amerikaans vierspankampioenschap.
Het brons ging naar Allison Stroud. Misdee Wrigley Miller zette een nieuw paard in dat ze slechts twee weken heeft en eindigde op de vierde plaats.

Klik hier voor de uitslagen