8 november 2014

Nijkerk: finalisten tweespannen bekend

Vrijdag was het tijdens Indoor Nijkerk aan de tweespanmenners om een plaats voor de finale te bemachtigen, die zaterdagavond plaatsvindt. Er werd hard gereden en het was een zeer spannende strijd.
Er kwamen 23 tweespan paarden aan de start die de spanning er goed in wisten te houden. Het klassement werd in de tweede manche aardig door elkaar gehusseld. Cees Meel-Roseboom reed met zijn dravers twee prima rondes en werd als eerste geselecteerd voor de finale. Strak gevolgd door John Fick die maar één seconde achter Meel-Roseboom eindigde.
Nijkerker Gijs Waaijenberg kon de derde positie opeisen door in beide parcoursen slechts één afgeworpen bal achter zijn naam te laten noteren. Hij werd gevolgd door mede-finalisten Brian Bing, Herman Kroon, Paul Loman en Kees van Tuijl.

Bij de tweespan pony's lieten clubleden van organisator Menclub de Lange Boom zien wat ze waard waren. Maar liefst vier van de tien finaleplaatsen werden door hun opgeëist. Ariena Kleijer bemachtigde de koppositie, nipt gevolgd door clubgenoot Joris Schoonderbeek. De ongekend snel gereden tijden zorgden voor veel spannende momenten op het rijtuig, maar zeker ook aan de kant bij het enthousiaste publiek. De derde plaats was voor Sietske Flobbe die zeer netjes reed en over beide parcoursen slechts één afgeworpen bal liet noteren. Wout Kok, ook lid van Menclub de Lange Boom, bereikte als achtste de finale, nipt voor mede-clublid Kessy de Feber die als tiende geselecteerd is. De overige finalisten zijn: Peter Baars, Jaap van der Wal, Chantal Brugmans,Ynskje Riemersma en  Daniëlle van der Vlis. Iedereen zal zaterdagavond alles op alles zetten in de spannende finale.

Klik hier voor de live uitslagen.