4 februari 2018

Nijkerk: Hoog niveau bij de jeugd

Voorafgaand aan de Strijd der Districten gingen eerst de jeugdmenners van start. Zij konden zich gisteren in Nijkerk kwalificeren voor de jeugdwedstrijden tijdens Paard & Koets (20/21 april aanstaande in Kronenberg).

Anne Nijenhuis
Foto: Eveline Roseboom Meel

Opvallend was het hoge niveau. Er werd netjes, maar ook razendsnel gereden door de jonge talenten. In de leeftijdscategorie 10 tot 12 jaar ging de strijd om de overwinning tussen Lotte Zaaijer en Anne Nijenhuis. Beide meiden deden er in de tweede omloop nog een schepje bovenop, waarbij Anne als enige onder de 150 seconden reed en de overwinning pakte.

Bij de rubriek voor menners van 14 tot 16 jaar reden veel menners met pony’s die allround zijn en ook onder het zadel worden gereden. Larissa Reints realiseerde veruit de snelste tijd met 132 seconden in de eerste omloop. Zij bleek niet te kloppen. Cindy Benschop was ook goed onderweg; zij tikte er in de eerste manche twee balletjes af, maar werd desondanks keurig tweede. Opvallend was ook de prestatie van Marit de Hoop, die zonder zweep keurig vlot rondreed met haar allrounder Zorro en derde werd.

De slotrubriek was de tweespan pony’s. De deelnemende aanspanningen zouden in een rubriek voor de volwassenen niet misstaan. Eline Mentink bleef als enige foutloos in de eerste manche met strak stuurwerk en veel snelheid. In het tweede parcours revancheerde Anouk de Haas zich. In de eerste omloop schoot zij door de hoge snelheid door een verkeerde poort, maar in de tweede manche reed zij vastbesloten foutloos en klokte daarbij met 139 seconden de snelste tijd van de rubriek. Daarmee pakte ze ook de overwinning en verwees Eline Mentink naar de tweede plaats.

Alle jeugdmenners die doorgaan naar Paard & Koets zijn aan elkaar gewaagd. Het zal daar zeker een spannende en spectaculaire wedstrijd gaan worden met deze fanatieke jonge talenten.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto’s.