5 november 2016

Nijkerk: mooie sport op vrijdag

Vrijdag 4 november stond Menindoor Nijkerk in het teken van de selectiewedstrijden voor de enkel-en tweespan pony's en tweespan paarden.

Enkelspan pony

De enkelspan pony’s waren met 31 deelnemers vertegenwoordigd en er waren 8 finaleplaatsen te vergeven. Clublid Cor van den Brink ging als een speer in beide manches en plaatste zich als eerste. Mart Koerhuis was in het verleden al een zeker finalist en wist ook deze keer een plaats in de finale te bemachtigen. Nederlandse kampioenen Marissa Schuiling zat de heren echter op de hielen. Zij zal er alles aan doen om op zaterdagavond met de titel naar huis te gaan.

Overige finalisten :
4 : Ronald Looijmans
5 : Pamela Schraal
6 : Chantal Vermerris
7 : Carine Vos
8 : Demi van den Brink


Cor van den Brink
Foto: ILight Studio

Tweespan paarden

Van de 20 tweespannen  wisten zes menners door te dringen tot de finale. Herman Kroon eiste met twee prachtige foutloze rondes de eerste finaleplaats op. Winnaar van vorig jaar Brian Bing wist nauw aansluiting te houden en plaatste zich als tweede, wat vanavond in de finale gegarandeerd spanning op zal leveren. Marjolein Waarlé reed haar powerspan naar de derde plaats en ook zij treedt vanavond aan in  de finale.

Overige finalisten :
4 : Renate Höfkes
5 : Eefje van Harskamp – Peek
6 : Gerard Hoeksma


Herman Kroon
Foto: ILight Studio

Tweespan pony's

De tweespan ponyrubriek was met 32 menners goed bezet. De top acht plaatste zich voor de finale. Cas Hendriks reed beide parcoursen zeer netjes en snel en plaatste zich verdiend voor de finale. Plaatselijk favoriet en winnares van 2013 Ariena Kleijer stond haar mannetje in het tweespan pony geweld en staat voorlopig tweede. Chantal Brugmans reed eveneens twee keurige foutloze ritten en komt vanavond in de finale aan de start.

Overige finalisten :
4 : Sven Jansen
5 : Eline Geurs
6 : Pieter Douma
7 : Suzanne Roman
8 : Peter Baars

Klik hier voor de uitslagen

Mariët Winkelman


Cas Hendriks
Foto: ILight Studio