6 november 2016

Nijkerk: Spectaculaire finale

De twintigste editie van Menindoor Nijkerk beleefde op zaterdagavond een spectaculaire finale. De tribunes puilden uit en ook de randen van de manege waren tot het maximum gevuld met enthousiaste toeschouwers, die een geweldige avond beleefden. Een groot aantal bezoekers had Paard&Koets gecombineerd met 'Nijkerk', wat ideaal bleek voor mensportliefhebbers uit binnen-en buitenland.

Anders dan anders

Vanwege het jubileum begon de finale met een verrassingsrubriek “anders dan anders”. Alle deelnemers die in de voorselectie als 20ste in de verschillende rubrieken waren geëindigd mochten in één rubriek de strijd met elkaar aangaan. Menvereniging De Lange Boom clublid Malisse van de Ridder won deze ludieke wedstrijd.


Malise van de Ridder
Foto: ILight Studio

Enkelspan pony's

De finale werd vervolgd met de enkelspan pony’s, die heel knap op hoog tempo het mooie parcours van Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt wisten af te leggen. Aan de tijd van Pamela Schraal met pony Peppie kon niemand tippen. Marissa Schuiling wist daar het dichtst bij in de buurt te komen en mocht de tweede prijs in ontvangst nemen.  Ronald Looijmans moest door zijn twee afgereden balletjes genoegen nemen met de derde plaats.


Pamela Schraal
Foto: ILight Studio

Enkelspan paarden

De finalisten bij de enkelspan paarden deden er nog een schepje boven op. Vooral clublid Elsbeth Broekhuis reed uitmuntend, zij won de rubriek met acht seconden voorsprong op Jaap van der Horst. Jan Bijeman mocht ook plaats nemen op het ereschavot en kon zeer tevreden zijn met zijn derde plaats.


Elsbeth Broekhuis
Foto: ILight Studio

Tweespan paarden

Het publiek ging volledig uit hun dak toen Gerard Hoeksma ondanks één afgeworpen balletje de winnaar werd van de rubriek tweespan paarden. Marojolein Waarlé streed fanatiek, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Herman Kroon ging als eerste door naar de finale, maar kon deze positie helaas niet vasthouden. Zijn rit was goed genoeg voor de derde plaats.


Gerard Hoeksma
Foto: ILight Studio

Vierspan paarden

Na zijn overwinningen in Zwartewaal en Wierden sleepte de Belgische vierspanrijder Glenn Geerts dankzij een fantastische foutloze omloop ook de overwinning in Nijkerk in de wacht. Zijn landgenoot Tom Leys legde beslag op de tweede plaats.


Glenn Geerts
Foto: ILight Studio

Tandem pony's

Nog niet eerder waren er vijf finalisten bij de tandems en wat waren ze aan elkaar gewaagd! De top drie reed allen een waanzinnig snelle tijd én wist foutloos te blijven. Uiteindelijk zette Egbert Jan de Vries de snelste tijd neer en won, voor Ian van Dasselaar en Jans Winkelman.


Egbert Jan de Vries
Foto: ILight Studio

Tweespan pony's

Opnieuw veel snelheid in de tweespan pony rubriek. De Nijkerkse Ariena Kleijer reed super, bleef foutloos en ging er met de overwinning vandoor. Eline Geurs finishte slechts 0,4 seconden achter Kleijer en werd knap tweede. Suzanne Roman deed ook een goede poging en bleef keurig foutloos, maar slaagde er net niet in om de tijden van Kleijer en Roman te kloppen.


Ariena Kleijer
Foto: ILight Studio

Vierspan pony's

Marijke Hammink was de mannen evenals in 2015 te snel af. Met de enige foutloze omloop in haar rubriek bleef ze de Belg Nick Weytjens en Wout van Veluw, die alles op alles zette, voor.

Klik hier voor de uitslagen.

Mariët Winkelman


Marijke Hammink
Foto: ILight Studio