23 november 2013

Nijkerk: superfinale op scherpst van de snede

Het niveau van de finalisten van de indoormarathon Nijkerk lag ongekend hoog. De ene snelle tijd na de andere werd neergezet en de rijders gaven elkaar geen strobreed toe.

De allersnelste tijd werd gereden door Jurjan Reijenga uit het Friese Idskenhuizen met zijn tweespan pony’s. Zo snel, dat zelfs de 10 extra strafseconden voor twee afgereden ballen zijn eerste plaats niet in gevaar brachten. De hele touringcar met Friese supporters was niet voor niks gekomen! Elsbeth Broekhuis zette met 119,18 seconden en een foutloze rit het beste resultaat van alle finalisten neer met haar prachtige schimmel Phiero.
Een fractie minder snel eindigde Jaap de Vries als beste bij de enkelspan pony’s. 
De als zesde geplaatste Renate Höfkes uit Winterswijk startte bij de tweespan paarden als eerste en bleek met 126,66 seconden en één afgeworpen bal niet te kloppen door de andere zes finalisten in deze rubriek.
Nederlands kampioen vierspan paarden Theo Timmerman was nog steeds in de winning mood en won dank zij zijn korte en vloeiende wendingen zijn rubriek.
Ian van Dasselaar reed op zijn thuiswedstrijd in de tandem rubriek er net een bal teveel af, waardoor de zege naar de foutloze Dianne Legemaat ging.
De afsluitende rubriek vierspan pony’s was spectaculair. De zes menners in deze rubriek haalden werkelijk alles uit de kast voor het uitzinnige publiek. Uiteindelijk ging Aart van de Kamp jr. met het beste resultaat aan de haal in een spetterende foutloze rit.

Klik hier voor alle uitslagen