11 december 2016

Genève: Negende overwinning op rij voor Exell

In een spannende wedstrijd waarin Boyd Exell onder druk werd gezet door Georg von Stein, gaf de viervoudig Wereldkampioen in het laatste deel van het parcours extra gas en claimde zijn negende overwinning op rij in Genève. Von Stein werd tweede en sleepte hiermee zijn eerste Wereldbekerpunten in de wacht. József Dobrovitz jr., werd derde.

Boyd Exell
Foto: Dirk Caremans

Voor de tweede omloop waarin de top drie deelnemers met een schone lei begonnen, had internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs twee poorten uit het parcours genomen. Eerste starter Dobrovitz jr. zette weliswaar een snelle tijd neer, maar was te gretig en tikte drie balletjes van de kegels. Georg von Stein wist met een foutloze omloop de druk op Exell te zetten, maar de viervoudig Wereldkampioen bewees opnieuw een klasse apart te zijn. In de laatste marathonhindernis rolde er een balletje, maar Exell gaf extra gas in het laatste deel van het parcours en finishte maar liefst 10 seconden sneller dan Von Stein. Exell maakte vandaag weer gebruik van zijn vaste achterpaard Clinton, die hij gisteren had vervangen door de schimmelruin Gijs.

Tijdens de prijsuitreiking nam de Zwitserse vierspanrijder Werner Ulrich het woord om het publiek en zijn familie te bedanken voor hun jarenlange steun. Ulrich neemt afscheid van de sport als vierspanrijder, maar blijft actief in de tweespansport en als trainer van onder meer zijn zoon, enkelspanrijder Stefan Ulrich.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Stand na 4 van de 8 wedstrijden:

1 Boyd EXELL AUS 27
2 Jozsef DOBROVITZ HUN 16
3 Jozsef DOBROVITZ jr. HUN 13
4 IJsbrand CHARDON NED 10
Koos DE RONDE NED 10
6 Edouard SIMONET BEL 8
7 Rainer DUEN GER 7
Georg VON STEIN GER 7
9 Theo TIMMERMAN NED 5
Jérôme VOUTAZ SUI 5