28 september 2013

NK Deurne klasse 4: Wilbrord van den Broek en Harrie Verstappen op kop

Frank van der Doelen behaalde het beste dressuurresultaat van de dag bij de paarden. Met zijn Roos scoorde hij maar liefst 80% in de rubriek enkelspan paard. In de vaardigheid deed hij zijn voorsprong echter weer teniet door 9 strafpunten te rijden. Wilbrord van den Broek reed deze foutloos, waardoor hij nu in het tussenklassement 5 punten voorstaat op Van der Doelen. Arie Dibbits staat op een mooie derde plaats: “Gijs heeft het heel goed gedaan vandaag!”


Bij de tweespannen staat het WK-trio aan de leiding. Harrie Verstappen voert het tussenklassement aan. Hij heeft ruim 9 punten voorsprong op Gerard Leijten, die met 70,5% de dressuur winnaar van deze grote groep was. Carlo Vermeulen staat daarna met weer 8 punten achterstand op de derde plaats.
Bij de enkelspan pony klasse 4 stond Els Broekman ruim aan de leiding na de dressuur, maar ging in de vaardigheid om, doordat haar pony in een korte wending te hard aantrok. Els Broekman bleef gelukkig ongedeerd, maar zal morgen de marathon niet rijden, om haar pony te laten herstellen.
Bij de tweespannen pony staat Ewoud Boom ruim aan leiding na een prachtige dressuur en 3 strafpunten in de vaardigheid.  Manon van Kasteren was tweede in de dressuur, maar Wolter van der Veen staat na dressuur en vaardigheid op de tweede plaats, op 16 punten achterstand op Boom.

Klik hier voor de uitslagen