26 september 2010

NK mennen Deurne: geen mooier afscheid voor Jan van den Broek

Jan van den Broek had zich geen mooier en beter afscheid van de mensport kunnen wensen. Nadat de oud-wereldkampioen na de dressuur en de vaardigheid ruim de leiding had genomen, maakte hij het in de marathon keurig af.


Jan van den Broek reed zijn Oscar (v. Inspekteur) voor de zevende opeenvolgende keer naar de eindoverwinning in het Nederlands Kampioenschap enkelspan paarden en was zeer verguld met zijn hernieuwde titel: “Oscar liep in de dressuur fijner als op het WK een aantal maanden geleden, maar toen had ik natuurlijk ook andere spanning. Ik was blij met mijn foutloze vaardigheidsproef, ik heb laten zien dat ik het nog kan!” Jan doelt op de vaardigheid op het WK, waar hij meerdere fouten maakte. Jan draagt nu de leidsels over aan zijn zoon Wilbrord, die hem steeds als groom heeft bijgestaan: “Oscar is nog te jong om te stoppen met de sport, hij is pas 14 en kan nog makkelijk een aantal WK’s lopen. Komende winter gaan we kijken of het klikt tussen Oscar en Wilbrord, want ik wil hem niet verkopen.” Op zaterdagavond kregen Jan en zijn vrouw tijdens een mooie emotionele avond van de collega-enkelspanrijders een reis aangeboden naar Oostenrijk.
Saskia van Heesch (Boxtel) ontving mede dankzij haar tweede plaats in de dressuur de zilveren medaille. Frank van der Doelen (Nuland) kreeg het brons omgehangen.

Foto: Rinaldo de Craen

Foto: Marie de Ronde-Oudemans