23 augustus 2019

NK ponymennen Oirschot 2019: Tamara Pijl, Rodinde Rutjens en Edith Chardon winnen dressuur

De eerste dag van het NK ponymennen bij de Steenhof stables in Oirschot zit erop. In de fraai aangeklede dressuurpiste waren vanochtend de enkelspannen als eerste aan de beurt, gevolgd door de twee- en vierspannen. Daarnaast werden in een bijring de proeven in de overige klassen en de jeugd rubriek verreden.

Enkelspannen

Met fraaie overgangen en een toonbeeld van losheid en gedragenheid reed Tamara Pijl haar pony Dex naar de winnende score bij de enkelspannen (42,57). Op vier punten verschil volgt Marissa Schuiling.


Tamara Pijl
Foto: Crista Castelijns

Tweespannen

Bij de tweespannen reed Rodinde Rutjens een proef onder de 40 strafpunten (39,33). Met de tienjarige pony’s Bruno en Nike reed ze een van haar betere proeven van dit seizoen. ‘Ze liepen fijn,’ zegt ze na afloop. ‘Ik kreeg ze goed rechtgericht en ze namen heel fijn stelling en buiging.’ Melanie van de Bunt volgt op de tweede plek met 42,33. ‘Ik ben tevreden over mijn punten,’ reageert ze. ‘Rodinde reed vandaag echt de beste proef. Voor mijn pony Tommy is dit pas het tweede seizoen en ik ben ben hiermee dik tevreden.’

Over de tactiek voor de marathon van morgen zegt Rodinde: ‘Ik moet gewoon rijden. Zoals ik het nu inschat, zijn deze hindernissen meer voor kleine pony’s gebouwd. Dat is voor mij dus wel een nadeel. Het zijn technische hindernissen waarin je veel moet sturen. Maar ik wil wel even zeggen dat ik vind dat de wedstrijd er echt super uit ziet.’  Melanie beaamt dat. ‘Het is hier prima voor elkaar, echt een kampioenschap waardig.’


Rodinde Rutjens
Foto: Crista Castelijns

Vierspannen

Een close finish bij de vierspannen. Marijke Hammink en Edith Chardon deden weinig voor elkaar onder. Edith reed een fraaie harmonieuze en ontspannen proef. Maar ook Marijke reed in mooie aanleuning een keurige proef. Edith Chardon won de dressuur met 36,77 en Marijke Hammink werd tweede met 38,33. Op de plaatsen drie en vier volgen Jannes Kinds en Jan de Boer die nagenoeg dezelfde score reden.


Edith Chardon
Foto: Crista Castelijns

Jeugdrubrieken

Mooie resultaten in de jeugdrubriek. Renate Provoost reed een monsterscore van 37,67 en leidt. Ze wordt gevolgd door nog een menner van West: Jelle Leliveld, die met zijn tweespan 48,78 reed.

Morgen staat voor alle rubrieken de marathon op het programma met acht selectieve en mooi aangeklede hindernissen.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto’s.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.