24 augustus 2019

NK Ponymennen Oirschot 2019: Zonovergoten selectieve marathon

Een selectieve technische marathon onder warme omstandigheden stond de deelnemers in Oirschot vandaag te wachten. Het werd een dag met veel publieke belangstelling en een gezellige sfeer op de centrale plek bij de hindernissen 5 tot en met 8. Brent Janssen (enkelspan pony), Nathalie van der Ende (tweespan pony) en Aart van de Kamp jr. (vierspan pony) voelden zich als een vis in het water in de lastige obstakels en wonnen de marathon in hun rubriek.

Brent Janssen
Foto: Sandra Sukel

In de top van het klassement bij de enkelspannen spitste de strijd zich toe op de competitie tussen Tamara Pijl en Marissa Schuiling. Dex van Tamara maakte een frisse indruk en speelde met de hindernissen. Marissa was net een fractie sneller, maar niet genoeg om Tamara in het klassement te passeren. Brent Janssen was ontketend, won zijn favoriete onderdeel en klom daarmee naar de vierde plaats in de tussenstand.

Nathalie van der Ende laat het hele seizoen al zien dat ze uitstekende marathons rijdt. Ook nu was ze in vorm en ging moeiteloos op volle snelheid door de hindernissen. Daarmee staat ze nu in een kansrijke positie voor het podium op de vierde plek. De top 3 in het klassement bij de tweespannen is ongewijzigd. Zowel Rodinde Rutjens als Melanie van de Bunt en Cas Hendriks reden een uitstekende marathon en hielden hun positie vast.

Aart van de Kamp jr. rijdt tegenwoordig met de pony’s van zijn echtgenote Woutera die in verwachting van hun tweede kindje is. In de marathon stond er wel een zwartbonte Shetlander voorop en op volle snelheid knalde hij door de hindernissen. In vijf van de acht obstakels was hij het snelst en bleef Marijke Hammink in de marathon voor. Marijke stuurde haar span moeiteloos op volle snelheid en met fraaie controle door de hindernissen en werd tweede in de marathon. Het klassement bij de vierspannen is flink door elkaar gehusseld. Marijke Hammink heeft met haar overwinning in de marathon de leiding genomen met een voorsprong van maar liefst 11 punten. Jannes Kinds staat na een fijne marathon in tweede positie en Edith Chardon, die zevende was in de marathon, staat de derde plek. Hammink lijkt zeker van het goud, maar voor wie zilver en brons zullen zijn is nog erg spannend.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto’s van Sandra Sukel

Klik hier voor de foto’s van Crista Castelijns


Nathalie van der Ende
Foto: Sandra Sukel

Aart van de Kamp jr.
Foto: Sandra Sukel

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.