11 mei 2010

NK Vierspannen in Zelhem

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft het Nederlands kampioenschap mennen vierspan paarden definitief toegewezen aan de Achterhoekse Paardedagen in Zelhem. Het NK Vierspannen vindt plaats op 22, 23 en 24 mei 2010.


Het NK Vierspannen maakt onderdeel uit van de internationale wereldbekerkwalificatiewedstrijd mennen die door bondscoach Tjeerd Velstra al als observatiewedstrijd was aangemerkt voor de Wereldruiterspelen in Kentucky. De afgelopen vier jaar vond het NK plaats in Beekbergen.

IJsbrand Chardon (Den Hoorn) zal in Zelhem zijn uiterste best doen om zijn titel te verdedigen en om voor de 22e keer Nederlands kampioen te worden. Dit zal echter niet makkelijk worden, want menner Koos de Ronde, die Nederlands kampioen werd in 2004 en 2008, gaat ook voor niets minder dan de titel. De menner uit Zwartewaal versloeg Chardon enkele weken geleden in de Wereldbekerfinale in Geneve, door als tweede vóór Chardon te eindigen. Ook A-kaderlid Theo Timmerman uit het Gelderse Putten is in de race voor een plaats op het erepodium.

De NOS zal kort verslag doen van het NK. Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 22 mei: dressuur
Zondag 23 mei: marathon
Maandag 24 mei: vaardigheid

Meer informatie over het NK : www.achterhoeksepaardedagen.nl