27 augustus 2010

Nog startplaatsen bij Rabo Menwedstrijd Maasdijk

Op zaterdag 4 en zondag 5 september vindt er in de Oranjepolder in Maasdijk een officiële samengestelde menwedstrijd plaats. De deelnemers met een aanspanning van pony’s of paarden strijden in drie verschillende wedstrijd elementen om de eerste prijs.


De organisatie heeft nog enkele startplekken vrij. U kunt inschrijven tot en met woensdag 1 september. U kunt inschrijven door middel van een inschrijfformulier, welke u kunt opsturen naar [email protected]l of Sanne van Roon, Korte Kruisweg 151, 2676 BS, Maasdijk. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website; www.deblijderijders.nl
 

De Oranjepolder in de Maasdijk, aan het einde van de Korte Kruisweg, staat zaterdag 4 en zondag 5 september in het teken van de paardensport. Tijdens deze twee dagen nemen er 70 deelnemers met een-, twee- of vierpan pony’s en paarden deel aan dit evenement. Dankzij de vele sponsoren is het mogelijk om deze menwedstrijd te organiseren.
Op zaterdag wordt er om 09.00 uur gestart met dressuur. Er zal door de enkelspan pony’s en tweespan pony’s klasse 1 in een 40x80m ring gereden worden. Alle andere combinaties starten in een 40x100m ring. Alle dressuurproeven worden door 3 juryleden beoordeeld.
Om 09.45 uur start de vaardigheid. Het parcours is dit jaar wederom door Henk Richardson en Ad van Roon ontworpen.

Zondag start de eerste deelnemer om 09.30 uur in het A-traject. Om 10.30 uur wordt deze deelnemer in de hindernissen op het hoofdterrein verwacht. Alle hindernissen liggen naast elkaar, waardoor het voor het publiek gemakkelijk is om de deelnemers te volgen. De deelnemers rijden verschillende lusjes om de paarden tussen de hindernissen weer op adem te laten komen. De hindernissen zijn afwisselend gebouwd, sommige hindernissen zijn erg technisch, terwijl het bij andere aankomt op snelheid. De waterbak en brug zijn ieder jaar weer de grootste publiektrekkers.

Het overnachtingsterrein is voorzien van een ruime toiletwagen, stallentent, water en stroom. Daarnaast is er op het hoofdterrein een cateringtent aanwezig, een strodorp en een luchtkussen voor de kinderen. De toegang voor dit evenement is gratis.