22 juni 2016

Noordelijk Kampioenschap Samengesteld 2016 in Gaasterland groot succes

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni stond de 35e editie van SMW Gaasterland op de terreinen van manege Gaasterland in het teken van het Districtskampioenschap Noord.


Op vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd werkte het weer niet mee. Er viel zo’n 30 millimeter water, maar ’s middags bij het verkennen van de vaardigheid was er van het water in de zandbak niet veel meer te zien. De dressuur en de vaardigheid werden op zaterdag gereden onder prachtige omstandigheden.

De resultaten na de eerste dag lagen voor de verschillende rubrieken dicht bij elkaar en dat maakte de marathon erg spannend. Annechien Pol reed een hele goede marathon en pakte daarmee het kampioenschap bij de enkelspan pony’s klasse 1. Melanie Dekker kwam knap terug en bleef Hanneke de Boer nipt voor bij de enkelspan pony’s klasse 2 en 3. Bij de enkelspan paarden klasse 1 en 2 bedroeg het verschil tussen de eerste vier deelnemers na de dressuur en vaardigheid slechts 1.24 strafpunt. Mirjam Vinke-Deen en Elke van der Snoek verspeelden hun kansen in de marathon, waardoor Shiva Bruinsma verdiend met de beker naar huis ging.

Ook in de klasse 3 werd er een spannende strijd geleverd. Lilian Mollema behield haar eerste plaats, gevolgd door Marielle van Benthem. Johannes Strootman werd knap derde.
Bij de tweespan pony’s klasse 1 hield Tamara Floor haar eerste positie mooi vast, maar aangezien zij niet uit mendistrict Noord komt ging de kampioenstitel naar Tetske Douma. Jelmer de Jong pakte bij de tweespan pony’s de titel door als derde te eindigen in de marathon. Hij bleef hiermee Sietske Flobbe op een haar na voor.
Bij de tweespan paarden klasse 1 en klasse 2/3 wonnen Rob Zutt en Hans Reitzema. Roelf Lamein werd kampioen bij de vierspan pony’s.
Bij de tandems klasse 1/2 moest Bianca ten Hoeve-Kol haar leidende positie na de eerste dag afstaan aan Pieter Douma.

Klik hier voor de uitslagen.