17 augustus 2014

Nostalgie bij nachtrit in Zutphen

Zaterdag 23 augustus wordt de Zutphense Nachtrit gereden. Deelnemers uit het gehele land rijden dan met hun authentieke aanspanningen en replica’s een tocht door het buitengebied en met de koetsverlichting aan door de binnenstad van Zutphen. Even lijkt het alsof Zutphen 100 jaar terug gaat in de tijd.

Voor de negende keer wordt de Nachtrit van Zutphen gereden. Deze tocht is ondertussen al een traditie geworden in Zutphen en omgeving. Ze wordt onder andere geroemd om de uitstraling die de Hanzestad heeft als zich in de schemering meerdere authentieke verlichte aanspanningen door de oude binnenstad verplaatsen.
De vaak schitterende rijtuigen, enkelspan, tweespan en ook vierspan, vertrekken om 18.00 uur vanaf de parkeerplaats achter de Hanzehal voor een tocht van ongeveer 20 kilometer via het Ooievaarsdorp in de omgeving van Eefde met een stop om 19.15- 19.30 uur bij het Hart in Eefde. Hier vandaan vertrekt de stoet weer naar Zutphen, alwaar de laatste stop voordat het donker wordt bij de parkeerplaats op de Paardenwal is. Hier worden de kaarsen aangestoken en gaan de koetsen vanaf 21.30 uur door het oude gedeelte van de Hanzestad rijden.
Dat wordt weer genieten van deze bijzondere aanspanningen, die ruim honderd jaar geleden het normale straatbeeld vormden en nu alleen nog maar bij bijzondere gelegenheden op straat verschijnen.

Klik hier voor meer informatie