29 maart 2015

Oefenmarathon Putten succes ondanks zware omstandigheden

Hoewel de weersomstandigheden niet optimaal waren kan Menvereniging Het Gouden Span uit Putten terugkijken op een prima verlopen wedstrijd op zaterdag 28 maart. De zeven hindernissen en het vaardigheidsparcours waren dit jaar vooral technisch gebouwd en vergden opperste concentratie van menners en paarden.

In de rubriek enkelspan pony’s won Jaap de Vries uit Grafhorst voor de derde opeenvolgende keer de wedstrijd. Demi van den Brink uit Putten volgde knap op een tweede plaats voor Ian van Dasselaar (Nijkerk).
Wim Veldboom uit Zeewolde startte twee keer met verschillende paarden en bezette tot zijn eigen verbazing de eerste en tweede plaats in de rubriek enkelspan paarden, gevolgd door Henk Radstake uit Heerde.Bij de tweespan pony’s domineerden de vrouwelijke menners, Ariena Kleijer uit Nijkerk pakte de overwinning gevolgd door Melanie van den Bunt (Ede) en Willeke Rienties uit IJsselmuiden. Marjolein Jansen uit Ermelo was met haar vierde plaats de beste thuisrijdster.
Gijs Waaijenberg uit Nijkerk was zeer tevreden met zijn eerste plaats bij de tweespan paarden gevolgd door Jan Toepoel (Hauwert) en Paul Loman uit Blaricum. Menteam Hamstra was met een vierde plaats de beste thuisrijder.

Ook in Putten weer een mooi gevulde tandemrubriek. Dianne Legemaat uit Overberg zegevierde bij de tandem pony’s gevolgd door Gerben van den Berkt en Ronald Brummelhuis. Nico Avezaath was de onbetwiste winnaar bij de tandem paarden en liet Marianne Fokker en Cornelie de Geijter-Pries achter zich.

Zoals inmiddels gewoon is de ponyvierspanrubriek in Putten altijd spectaculair. Dit jaar ging de strijd vooral tussen vader en zoon Aart van de Kamp. Met het WK voor pony’s in eigen land zijn beiden gebrand op een goed resultaat en dat was te zien. Junior liet zien de onbetwiste marathon specialist te zijn. Ondanks het zware terrein klokte hij in alle hindernissen de snelste tijd. Aart van de Kamp senior kan goed leven met zijn tweede plaats. “Ik weet dat mijn zoon in de marathon niet te kloppen is en ik ben natuurlijk trots als ik hem zie sturen,” vertelt een tevreden vader Van de Kamp. Wout van Veluw uit Putten werd derde bij de vierspan pony’s.
Frits Kool pakte de eindoverwinning bij de vierspan paarden voor Tonny van der Hoeven en Martin Zaadnoordijk.

Klik hier voor de uitslagen.