14 juli 2022

Oirschot 2022: Alle pony’s goedgekeurd

Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli zijn de 113 deelnemers uit 12 verschillende landen goed aangekomen in Oirschot om deel te nemen aan de CAI2* en CAI3*. Door corona is dit weer de eerste internationale wedstrijd die op de schitterende terreinen van Steenhof Stables georganiseerd kan worden. Dit is de try-out voor het WK ponymennen in 2023 en door het enorm grote deelnemersveld is het een uitdaging voor de organisatie.

Woensdagmiddag was de veterinaire keuring van de ruim 200 pony’s. Alle pony’s zijn goedgekeurd onder het toeziend oog van veterinairen Ben Horsmans, Xavier Peeters en de juryleden Marie de Ronde-Oudemans en Jacob Bendtsen. Een mooi begin voor iedereen.

Dressuur

Door het grote aantal deelnemers is er al op woensdagavond om 17.00 uur gestart met de dressuur voor de tweesterren. Aan de start kwamen veertien enkelspannen en vijf tweespannen. Geen straf om dit in de avond te doen, zeker niet met deze temperaturen.

Bij de enkelspannen gaat Klaas van de Sande momenteel aan de leiding. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn vrouw Ellen van de Sande-Boot met een verschil van 0,13 strafpunt.

Bij de tweespannen gaat Anouk de Haas aan de leiding, gevolgd door Jorn van Olst. Donderdag rijdt het eerste deel van de 36 enkelspannen zijn dressuur, net als nog 33 tweespannen. Ter nagedachtenis van Evi Vandersmissen dragen velen een rouwband.

Klik hier voor de resultaten

Klik hier voor het fotoalbumFoto: Crista Castelijns