19 december 2013

Olympia: Chardon derde in warming up

IJsbrand Chardon is vanmiddag als derde geëindigd in de eerste wedstrijd van de FEI Wereldbeker vierspannen in Londen Olympia. De winst ging naar wild card menner Boyd Exell, de tweede plaats werd opgeëist door de zeer sterk rijdende Michael Brauchle.

 Chardon liet in de winning round een absolute toptijd noteren, maar twee afgeworpen balletjes weerhielden hem van de overwinning. Tweede starter Exell zette zijn span op scherp en reed een vlekkeloze winning round, waarmee hij de druk op de laatste man in de ring Michael Brauchle opvoerde.

Brauchle was de enige die de eerste omloop fout was gebleven en had een voorsprong van zeven seconden op Exell. Dit verspeelde hij echter door 10 strafseconden te laten noteren waardoor hij tweede werd.
Theo Timmerman zette als laatste starter in de eerste omloop de snelste tijd neer, maar tikte drie balletjes van de hindernissen wat hem weerhield van een plaats in de winning round. Koos de Ronde had zijn linkervoorpaard Charley vervangen door de vosruin Palero, maar miste helaas de nodige snelheid om hoog te eindigen. Koos liet twee balletjes rollen en eindigde op de vijfde plaats. Tweede wild card menner Georgina Hunt reed haar vierspan vloeiend door het door Johan Jacobs ontworpen parcours, maar tikte er twee ballen af en werd zesde, voor Daniel Schneiders, die 20 strafseconden liet noteren en een extra volte moest maken omdat hij de finish had gemist.

Op vrijdag 20 december staat om 19.15 uur Nederlandse tijd de Wereldbekerwedstrijd op het programma in Olympia, waar de toeschouwers ook vandaag weer in grote getale aanwezig waren en een fantastische sfeer creëerden. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op FEI TV.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Klik hier voor de video's.