27 maart 2014

Vrachtwagen Koos de Ronde verliest trailer

Op de A1 bij Deventer heeft de vrachtwagen van Koos de Ronde vanmiddag de koetsentrailer verloren.


De vrachtwagen werd bestuurd door Koos' vrouw Marie. Zij reed vanuit richting Deventer in richting Apeldoorn. Vlak achter de IJsselbrug schoot de Trailer los, waardoor deze vast kwam te zitten onder de middengeleider. Een van de koetsen uit de trailer kwam terecht op een rijbaan in de andere rijrichting.


De trailer hing achter een vrachtwagen met daarin vijf paarden van de Amerikaanse menster Lisa Stroud. De paarden zijn ongedeerd. De politie heeft twee van de drie rijbanen van de A1 van Deventer in de richting Apeldoorn afgesloten. In tegenovergestelde richting is één rijbaan dicht. Tot voorbij Bathmen is een file ontstaan van enkele kilometers. Rijkswaterstaat verwacht dat het opruimen anderhalf uur zal duren.


Inmiddels is de vrachtwagen met de paarden veilig gearriveerd in Zwartewaal: "De U-balk onder de vrachtwagen was volledig afgeknapt ," vertelt Marie de Ronde. "Ik ben heel erg blij dat er niemand gewond is geraakt, we hebben echt geluk gehad!"

Lisa Stroud neemt zondag deel aan de menwedstrijd in Ermelo en traint zolang bij Koos de Ronde om de puntjes op de i de zetten met haar nieuwe span dat ze onlangs van de Duitse menner Daniel Schneiders gekocht heeft.

Bron: RTV Oost/Hoefnet