10 december 2020

Online KNHS College Tour Mennen Vaardigheid met Wereldkampioenen

Woensdagavond 13 januari wordt er een gouden start gemaakt met een nieuwe reeks KNHS College Tours in het nieuwe jaar. Wereldkampioenen Saskia Siebers en Rudolf Pestman komen naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om een online College Tour Mennen te verzorgen.
Het thema van de avond is ‘Vaardigheid met Wereldkampioenen’. Voor menners met een startlicentie is deze College Tour gratis online te volgen. Vanwege de extra coronamaatregelen, is het helaas niet mogelijk om bezoekers naar Ermelo te laten komen.

Deze online menavond staat in het teken van de vaardigheid. Saskia Siebers en Rudolf Pestman hebben door ijzersterk rijden al heel veel vaardigheidsparcoursen op hun naam weten te schrijven. Aan bod komen vraagstukken als: ‘hoe zorg je dat je foutloos blijft en een snelle tijd rijdt?’. Het antwoord zit hem in het dressuurmatig trainen voor de vaardigheid, een aspect waar Saskia en Rudolf dieper op ingaan tijdens deze avond.Foto: Krisztina Horváth

Saskia Siebers

Fysiotherapeute Saskia Siebers is met haar kampioenspaard Axel onderaan begonnen en samen zijn ze naar de top gereden. Ze heeft drie Nederlandse titels op haar naam staan en mooie resultaten geboekt op diverse WK’s. Twee maanden geleden heeft ze op schitterende wijze individueel en met het team goud gewonnen op het Wereldkampioenschap in het Franse Pau.

Saskia is een voorbeeld voor velen hoe je de sport moet beoefenen. Naast het mennen rijdt ze Axel ook onder het zadel in de klasse Z1 dressuur en is ervan overtuigd dat haar goede prestaties in tuig te maken hebben met de goede basis onder het zadel. Met haar tweede paard Guus is ze in het B-kader mennen opgenomen.Foto: Krisztina Horváth

Rudolf Pestman

Rudolf is in 2012 internationaal gaan mennen met zijn paard Diesel en is sinds enkele jaren opgenomen in het A-kader. Ook met zijn tweede paard Fair Play D timmert hij stevig aan de weg. Tijdens de dagelijkse trainingen wisselen mennen, onder zadel rijden en longeren elkaar af.
Rudolf heeft met Diesel inmiddels al deelgenomen aan vijf wereldkampioenschappen, In oktober dit jaar heeft hij tijdens het WK in Pau goud behaald met het team en individueel een mooie vijfde plaats behaald, met winst in de vaardigheid.

Naast het trainen en de wedstrijden is Rudolf als ORUN instructeur veel in de rijbaan om zowel aan ruiters en menners, in binnen- en buitenland les te geven. De rode draad is veelzijdigheid, veel leren van anderen maar voor heel veel plezier hebben met paarden en de mensen er omheen.

Gratis

Speciaal voor menners met een startlicentie is deze online KNHS College Tour gratis. De KNHS wil graag iets extra’s doen voor alle startlicentiehouders Mennen, die door het geldende overheidsverbod op wedstrijden minder gebruik kunnen maken van de startlicentie. Wanneer je een startpas hebt onder het zadel en je deze College Tour ook gratis wil volgen kun je contact opnemen met de KNHS Servicedesk.

Informatie

Datum: Woensdagavond 13 januari
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De avond volgen doe je thuis via livestream.
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Entree: Gratis voor startpashouders Mennen, € 20,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

De opname van deze College Tour blijft beschikbaar, dus wanneer je verhinderd bent op 13 januari kun je de College Tour gewoon thuis op de bank terugkijken op een dag en tijd die jou zelf uitkomt.

Aanmelden

Menners met een startlicentie hebben een e-mail ontvangen met daarin informatie over het gratis deelnemen aan deze KNHS College Tour Mennen. Heb je wel een startlicentie mennen, maar heb je geen e-mail ontvangen hierover? Neem dan contact op met onze Servicedesk via [email protected] of stuur een Whatsapp bericht naar 06-22645441.

Dit e-mail adres is ook te gebruiken als je geen startlicentie mennen of startpas onder het zadel hebt en de KNHS College Tour graag wilt volgen.

Inschrijven via Mijn KNHS