14 november 2019

Ook Bram Chardon aan start tijdens Betuwe Linge Cup

Aanstaande vrijdag en zaterdag staat de Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo in het teken van de mensport. Voor het eerst wordt de Betuwe Lingecup op deze plek verreden.

Drijvende kracht achter het evenement is Bert van den Hater uit Ochten. Hij heeft alles uit de kast getrokken om er een bijzonder evenement van te maken.  Vrijdag 15 november barst het menspektakel vanaf 17.00 uur los. De enkelspannen zullen dan proberen een plekje in de finale te bemachtigen. Afsluiter van de avond is het ‘Hatro-blokje’. Alle deelnemers die starten met een paard dat gefokt is door Bert van den Hater komen dan aan start.

Op zaterdagochtend gaat de wedstrijd al om 8.00 uur verder met de overige enkelspannen, gevolgd door de tweespannen. De avond staat in het teken van de finales en de vierspanrubrieken. Bij de ponyvierspannen zal Marijke Hammink ongetwijfeld voor vuurwerk gaan zorgen. En in de rubriek vierspan paard zal Europees kampioen en wereldbekerwinnaar Bram Chardon van start gaan.

Speciaal is het optreden van internationaal en Olympisch dressuurruiter Edward Gal, die zaterdagavond voor het eerst in zijn hippische carrière zal gaan mennen.

Bezoekers kunnen gratis van het menspektakel komen genieten.

Bekijk hier de startlijstFoto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.