9 september 2019

Opleiding aspirant instructeur in Steenwijk, Ermelo en Tilburg

Vanaf oktober tot en met maart organiseert de KNHS twintig lesavonden voor de Opleiding Aspirant Instructeur Mennen. Bij voldoende inschrijvingen wordt de opleiding op drie locaties gehouden: Steenwijk, Ermelo en Tilburg.

In de opleiding leer je de basiskennis over mennen in het enkelspan, rijtechniek (hoe beïnvloed je het lichaamsgebruik van een paard optimaal), basiskennis  voeding & gezondheid, omgang & verzorging  en didactiek (het ‘lesgeven’). Daarnaast komen de onderwerpen longeren, het menbewijs en het Achenbach systeem aan bod.

Om deel te nemen moet je tenminste zestien jaar oud zijn, op minimaal B-niveau mennen en wekelijks de beschikking hebben over een aanspanning met paard of pony (stokmaat boven de 110 cm) om mee te nemen naar de opleidingslocatie voor de praktijklessen en examens.

De opleiding bestaat uit een startbijeenkomst in Ermelo en in totaal twintig opleidingsbijeenkomsten op doordeweekse avonden in de periode oktober tot en met maart. Inschrijven is mogelijk tot 16 september.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Mocht je na het lezen hiervan nog meer vragen hebben, stuur dan een mail naar opleidingen@knhs.nl