7 juni 2020

Organisatie WK enkelspan Pau rekent erop dat het doorgaat

De organisatie van ‘Les 5 Etoiles de Pau’ heeft laten weten volop bezig te zijn met de organisatie van het WK enkelspan en de internationale eventingwedstrijd die gepland staan voor 21-25 oktober. ‘We krijgen veel vragen, maar gaan er van uit dat de feestelijke 30e editie van onze wedstrijd door kan gaan,’ verklaart de organisatie in een persbericht.

En verder: ‘We doen al het mogelijke om de wedstrijd zo normaal mogelijk door te laten gaan. Daarbij houden we uiteraard rekening met alle noodzakelijke gezondheidsmaatregelen.’ Verder spreekt de organisatie haar dank uit richting de sponsoren en standhouders die al hebben toegezegd en de vrijwilligers die zich al hebben aangemeld.’

Ze willen er alles aan doen om ruiters en menners uit de hele wereld deel te laten nemen aan deze jubileumeditie. Bezoekers kunnen nu al kaarten bestellen met een ‘vroegboekkorting’.  Wie nu al online kaarten bestelt krijgt 20% korting.

Eind oktober is natuurlijk nog ver weg, maar zeker voor de deelnemende enkelspanmenners is het een spannende en onzekere tijd. Zij moeten zich op dit moment voorbereiden zonder wedstrijden. De eerste competities in Nederland zullen -als alles gaat volgens planning- pas in september gaan plaatsvinden. In die maand staat ook het NK op de kalender, dat dit jaar in Maasdijk (17-20 september) wordt verreden. Het Belgisch kampioenschap staat gepland in Aywaille van 18-20 september. Op 4 en 5 juli krijgen de Belgische menners een trainingsgelegenheid op deze locatie.

Bekijk de website van het WK enkelspan in PauAuteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.