20 november 2012

Paard & Koets: Glenn Geerts kiest voor PrimeVal Bentley VDL

De Belgische vierspanrijder Glenn Geerts stond zaterdagmiddag zelf als jurylid voor de tuigpaarden in de ring tijdens Paard en Koets 2012.
Het is bekend dat Glenn Geerts een voorliefde heeft voor het Nederlandse tuigpaard in de vierspansport en hij was door de organisatie gevraagd als jurylid op te treden tijdens de tuigpaardenshow.

Glenn Geerts zocht drie toppaarden eruit die hij nogmaals over wilde zien gaan. Primeval Bentley VDL (v.larix) met Derk Jan Mekkes, Tidalburga (v. Manno) met Nico Calis en Dalton(v.Vulcano) met Cees Kimenai.
Deze drie deden er in het overrijden nog een schepje bovenop maar PrimeVal Bentley VDL was volgens Glenn Geerts en ondersteund door het publiek onaantastbaar. Op de tweede plaats kwam de veel houding tonenende Tidalburga met Nico Calis en op de derde plaats kwam Daltan van Leo wijkmans en gereden door Cees Kimenai. Dalton begon erg goed maar maakte tijdens het overrijden een paar foutjes.
Voor de ereronde kon Glenn Geerts het niet laten om de teugels van Derk Jan Mekkes over te nemen en reed met verve door de Brabanthallen.
Na het opstellen liet hij het publiek weten wat een prachtig gevoel Bentley VDL geeft, "dit paard zou ik graag in mijn vierspan willen toevoegen." aldus de Belgische topmenner.