19 maart 2014

Paardenspektakel Beekbergen kiest voor tweejarige cyclus

Het bestuur van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn heeft er voor gekozen om voortaan een keer in de twee jaar het Paardenspektakel op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen te organiseren. De 29ste editie staat gepland in juli 2015. De eerder aangekondigde wedstrijd met Pinksteren 2014 komt te vervallen.


Beekbergen volgt hiermee het voorbeeld van de internationale menwedstrijd in het nabijgelegen Duitse Lähden, dat om het jaar een zeer succesvolle internationale menwedstrijd organiseert: “De belasting voor medewerkers en sponsoren is ieder jaar enorm en door het Paardenspektakel om het jaar te organiseren, wordt de druk weggenomen en houden we iedereen enthousiast en betrokken,” licht eigenaresse van Riant en organisator van de internationale menwedstrijd Mieke van Tergouw toe.


Van Tergouw en haar team organiseren in juli wel de Riant Select Sale en een internationaal wedstrijdgericht trainingsarrangement, dat in het teken staat van educatie en kennisoverdracht. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

De organisatie van de menwedstrijd in Deurne gaat de mogelijkheden onderzoeken om de wedstrijd te verplaatsen van 3-5 oktober naar het Pinksterweekend en er een internationale wedstrijd van te maken om zo het gat van Beekbergen in de kalender op te vullen.