18 maart 2015

Paard&Koets pakt door

Paard&Koets is wereldwijd de enige beurs die zich volledig richt op liefhebbers van de mensport. Toen het oude Paard&Koets in 2012 na 31 jaar ophield te bestaan, pakte Academy Events het stokje in 2014 over, door in Ermelo een vernieuwd concept neer te zetten onder dezelfde naam. 

Aan de eerste editie van ‘Paard&Koets 2.0’ namen 84 standhouders deel en het evenement werd bezocht door 11.500 menliefhebbers, wat alle verwachtingen overtrof. Het Nationaal Hippisch Centrum bleek de ideale locatie te zijn voor Paard&Koets. In oppervlakte groeit het evenement de komende editie ruim 50% naar zo’n 7.500 m², waar de bezoeker 120 stands, een showpiste, een workshoppiste en een seminarzaal vindt. Paard&Koets waarborgt de gezellige sfeer en groeit van twee naar drie evenementendagen (6, 7 en 8 november). In de showpiste zijn alle dagen talloze nationale en internationale coryfeeën uit de mensport te bewonderen in clinics en shows.

Als speerpunt heeft de organisatie internationalisering op de agenda staan. In 2014 was ruim 10% van de bezoekers afkomstig uit landen als Frankrijk, België, Scandinavië, Duitsland, Engeland en zelfs Hongarije. De grotere omvang van het evenement zal dit jaar ongetwijfeld resulteren in nog meer buitenlands bezoek. Maar ook het bredere aanbod van stands, en de aanwezigheid van de crème de la crème op het gebied van mensport-toebehoren, zullen hiertoe bijdragen. Zo zijn na jaren van afwezigheid de toonaangevende bedrijven Van der Wiel Harness en Mendyca Koetsen dit jaar weer van de partij. In het cluster ‘Exclusive Partners’ laten zij het mooiste zien wat er op het gebied van tuigen en authentieke koetsen te krijgen is.

Kijk voor meer informatie over Paard&Koets op www.paardenkoets.nl