8 november 2015

Paard&Koets zet grote stap voorwaarts

Paard&Koets beleefde dit weekend een uiterst succesvolle editie. 12.500 menliefhebbers vonden hun weg naar Ermelo, waaronder opvallend veel internationale gasten.


‘Het aantrekken van buitenlandse bezoekers, de groei van twee naar drie evenementendagen en het uitbreiden van het promodorp waren speerpunten die de organisatie dit jaar voor ogen had. Het promodorp groeide 20% ten opzichte van vorig jaar en werd bezocht door veel kooplustig publiek. De menliefhebbers kwamen uit alle windstreken, van Letland tot Frankrijk en van Amerika tot Zweden’, aldus een enthousiaste organisator Gijs Bartels.

De finale van de jeugdmarathon op zaterdag werd gewonnen door Feyoena de Beaufort (categorie tot 14 jaar) en Gerryt Riemersma (categorie vanaf 14 jaar en tweespan). Marijke Hammink was met haar tweespan Welsh-pony’s de snelste in de ‘Strijd der Rassen’ op zondagmiddag. Uit handen van organisator Gijs Bartels ontving voormalig vierspanmenner Tjeerd Velstra de ‘Mennifique Wisseltrofee’, waarmee hij in het zonnetje werd gezet voor zijn verdiensten in de mensport. Onder andere Boyd Exell en Georg von Stein zorgden voor hoogtepunten in het programma, de familie-battle tussen vader en zoon Chardon zorgde voor de apotheose van de zondag. De battle werd gewonnen door de IJsbrand, die zijn zoon minimaal aftroefde. 

Paard&Koets vindt volgend jaar plaats op 4, 5 en 6 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. ‘Het aantrekken van buitenlandse bezoekers, de groei van twee naar drie evenementendagen en het uitbreiden van het promodorp waren speerpunten die de organisatie dit jaar voor ogen had. Het promodorp groeide 20% ten opzichte van vorig jaar en werd bezocht door veel kooplustig publiek. De menliefhebbers kwamen uit alle windstreken, van Letland tot Frankrijk en van Amerika tot Zweden’, aldus een enthousiaste organisator Gijs Bartels.

De finale van de jeugdmarathon op zaterdag werd gewonnen door Feyoena de Beaufort (categorie tot 14 jaar) en Gerryt Riemersma (categorie vanaf 14 jaar en tweespan). Marijke Hammink was met haar tweespan Welsh-pony’s de snelste in de ‘Strijd der Rassen’ op zondagmiddag. Uit handen van organisator Gijs Bartels ontving voormalig vierspanmenner Tjeerd Velstra de ‘Mennifique Wisseltrofee’, waarmee hij in het zonnetje werd gezet voor zijn verdiensten in de mensport. Onder andere Boyd Exell en Georg von Stein zorgden voor hoogtepunten in het programma, de familie-battle tussen vader en zoon Chardon zorgde voor de apotheose van de zondag. De battle werd gewonnen door IJsbrand, die zijn zoon minimaal aftroefde. 

Paard&Koets vindt volgend jaar plaats op 4, 5 en 6 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. 

Foto's vrijdag 6 november
Foto's zaterdag 7 november
Foto's zondag 8 november