29 juni 2010

Parcoursbouwer Daan van Dijk gaat internationaal

Nationaal parcoursbouwer mennen Daan van Dijk is onlangs gepromoveerd tot kandidaat internationaal parcoursbouwer. De 55-jarige paardensport professional uit het Twentse Rossum hoopt over enkele jaren volledig internationaal gekwalificeerd parcoursbouwer te zijn.


Foto: Rinaldo de Craen

Van Dijk bouwt sinds 2000 klasse 4 wedstrijden en heeft al de nodige internationale ervaring opgedaan. Zo was hij in 2002 assistent van internationaal parcoursbouwer Harry Buurman op het CAI-A Riesenbeck in Duitsland en was hij medeverantwoordelijk voor de parcoursbouw op de internationale menwedstrijd in Oldenzaal in 2008. Daan van Dijk, die in het dagelijks leven instructeur is en mennen managementstrainingen verzorgt, is sinds de start van Pony Driving Salland in 2009 assistent van O-parcoursbouwer Johan Jacobs.

Daan van Dijk (rechts) wordt hier bijgestaan door zijn 17-jarige zoon Bram. Foto: Rinaldo de Craen

Van Dijk’s grootste drijfveer om door te stromen naar internationaal parcoursbouwer is zijn eigen ontwikkeling: “Ik wil niet stilstaan, maar verder leren en mezelf profileren. Een aantal jaren geleden werd me al gezegd dat ik internationaal parcoursbouwer zou moeten worden, maar toen was ik er zelf nog niet aan toe. Nu wel. Als internationaal parcoursbouwer ben je ook breder inzetbaar op meer wedstrijden.”

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.