25 oktober 2019

Pau 2019: Pestman start met derde plaats in dressuur

Onder een stralende zon werd vandaag het tweede deel van de dressuur verreden op de landenwedstrijd voor enkelspan paarden in Pau. De hevige regenval van de afgelopen dagen maakte plaats voor een heerlijk zonnetje en de natte grasbodem van de dressuurpiste droogde gedurende de dag op.

Laure Philippot
Foto: Nicolas Hodys

Nadat Saskia Siebers op donderdag 55,45 scoorde, dat uiteindelijk voldoende bleek voor de tiende plaats in het dressuurklassement, was het vandaag de beurt aan de twee andere teamleden. Joop Gommers maakt voor het eerst in zijn carrière deel uit van het Nederlandse landenteam en zette met de 12-jarige Bandit een goede proef neer: “Joop reed een ontspannen en correcte proef. Je ziet aan de uitslagen dat de jury daarin zoekende was. Het zou mooi zijn als hij wat vaker internationaal zou starten om zich wat meer op de kaart te kunnen zetten, want zijn paard heeft voldoende mogelijkheden in de dressuur,” vertelt bondscoach Ad Aarts. Gommers start de wedstrijd met een mooie zevende plaats.

Rudolf Pestman mocht met Diesel als een van de laatste combinaties de ring in en liet een uitstekende score van 49,14 noteren, waarmee de combinatie verdiend derde werd in de dressuur: “Rudolf reed een correcte proef. We hadden Diesel misschien iets scherper moeten maken, maar dat was een keuze die je maakt met deze bodem. Ik ben over alle drie de menners goed tevreden. Ze hebben gepresteerd naar hun mogelijkheden.”

Met de drie Nederlanders in de top drie bezet het Oranjeteam momenteel de derde plaats in het landenklassement, dat wordt aangevoerd door gastland Frankrijk, gevolgd door Duitsland.

De dressuur werd op naam geschreven door de Belgische Laure Philippot, die met haar 11-jarige Hannoveraner Galen V door het vijfkoppige internationale jurycorps unaniem met de eerste plaats werd beloond. De Fransman Fabrice Martin reed de Hannoveraan Lanzaro Ene HN naar de tweede plaats.

Zaterdag staat vanaf 09.30 uur de vaardigheid op het programma in de hoofdpiste, dat live gevolgd kan worden op internet.

Klik hier voor de startlijsten, uitslagen en meer informatie.

Klik hier voor de foto’s.


Rudolf Pestman
Foto: Nicolas Hodys

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.