27 oktober 2019

Pau 2019: Zilver voor Pestman en brons voor Nederlands enkelspanteam

Met een mooie vijfde plaats in de marathon wist Rudolf Pestman vandaag in de marathon op te klimmen naar het zilver in het eindklassement. Het Nederlandse enkelspanteam behield ondanks het uitvallen van Joop Gommers haar bronzen positie. Saskia Siebers wist haar tiende plaats vast te houden met een fijn gereden marathon.


Foto: Esther Klok

Joop Gommers vond helaas zijn Waterloo in hindernis 6 waar hij omkiepte in de waterbak. Gelukkig kwamen zowel Joop als zijn groom en zijn paard Bandit zonder ernstige verwondingen vrij.

Pestman had een kleine hapering in de tweede hindernis, maar wist in de overige zes hindernissen goed aansluiting te houden, wat resulteerde in de vijfde plaats. Saskia Siebers reed met Guus een constante marathon waarmee ze haar tiende plaats in het totaalklassement bevestigde.

De marathon werd gewonnen door de Fransman Jean Michel Olive, die in 2018 op het WK in Kronenberg ook al onverslaanbaar was in dit onderdeel.

Leidster in het tussenklassement Laure Philippot uit België wist met haar zevende plaats in de marathon haar eerste plaats in het eindklassement zeker te stellen.

Na de marathon bleef de top drie van het landenklassement ongewijzigd. Gastland Frankrijk won het goud dankzij de sterke marathonprestaties van Olive en Marion Vignaud. Jessica Wächter en Anika Geiger leverden een uitstekende marathon af en stelden hiermee het zilver voor Duitsland zeker.

Klik hier voor alle uitslagen.Foto: Esther Klok

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.