20 oktober 2020

Pau 2020: Alle paarden goedgekeurd

De veterinaire keuring op het WK voor enkelspannen is vanmiddag voorspoedig verlopen. Alle paarden van de 49 deelnemers kwamen in één keer door de keuring, inclusief de vier reservepaarden van Frankrijk, Spanje, Polen en Italië. Er werd geen enkel paard naar de holding box verwezen. Daarmee kan de wedstrijd morgen gaan beginnen.

Er komen deelnemers uit 15 landen aan de start en 13 landen dingen mee in het landenklassement. Morgen staat de hele dag in het teken van de dressuur en donderdagochtend wordt het tweede deel van het dressuurprogramma afgewerkt. Zojuist heeft de loting plaatsgevonden.

Frank van der Doelen mag morgen voor het Nederlands team het spits afbijten in de dressuurpiste. Evenals twee jaar geleden rijdt hij met de merrie Sterre van Jan Moonen. Ook Rudolf Pestman en individueel starter Eline Houterman zijn morgen aan de beurt. Donderdagochtend is de ontknoping van het eerste wedstrijdonderdeel. Dan komt Nederlands troef Saskia Siebers met Axel in de ring. Op de tweede dressuurdag rijden veel sterke menners. Titelverdediger Bartlomiej Kwiatek (POL) en oud-wereldkampioen Dieter Lauterbach rijden dan ook hun proeven, evenals de Française Marion Vignaud en het Luxemburgse talent Marie Schiltz.

De verrichtingen van de menners worden vanaf morgen live uitgezonden via de Facebook pagina en het YouTube kanaal van de organisatie.

Bekijk het fotoalbum

Bekijk hier de startlijsten


Frank van der Doelen start als eerste Nederlander in de dressuur met Sterre
Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.