25 augustus 2014

Pech voor Piet de Ronde in Vrouwenpolder

De nationale menwedstrijd in Vrouwenpolder zal vierspanrijder Piet de Ronde niet snel vergeten. Tijdens de marathon na de vijfde hindernis zakte zijn achterpaard Mario door zijn benen en overleed ter plaatse. Sectie zal uitwijzen waaraan de twintigjarige KWPN'er is overleden.


Piet de Ronde in Horst waarbij Mario rechtsachter loopt. Archieffoto Marie de Ronde.Mario (Farao x Droomwals) kwam als vijfjarige begin 1999 op stal en was inmiddels aan zijn zestiende wedstrijdseizoen bezig. 'Ik kreeg toch wel even een brok in mijn keel toen het gebeurde. Ik heb hem zo lang in mijn span gehad. Koos heeft er indoorwedstrijden mee gereden, het was een apart maar fijn paard. Ik merkte niets aan hem in de marathon, het vierspan liep erg fijn, vooral omdat de achterpaarden zo goed stuurden.'

Ook zoon Koos de Ronde, die een week voorafgaand aan de Wereldruiterspelen een demonstratie in het Zeeuwse dorp gaf, was aangeslagen. 'Mario liep vanaf 2006 in mijn indoorspan mee, ik heb met hem veel wereldbekerwedstrijden gewonnen met natuurlijk als absoluut hoogtepunt het winnen van de wereldbekerfinale vorig jaar in Bordeaux.'

Klik hier voor een foto impressie van Vrouwenpolder door Marie de Ronde.