7 augustus 2015

Piber: Pestman start op de vierde plaats

Enkelspanrijder Rudolf Pestman is op een mooie vierde plaats geëindigd in de dressuur van de internationale menwedstrijd in Piber, Oostenrijk. Pestman zette in de zinderende hitte een score neer van 49,13 strafpunten. De overwinning ging naar de Duitse Marlen Fallak met de Thüringer merrie Tessa FST.


Foto: Krisztina Horváth

Pestman was heel tevreden over zijn proef: “In het begin was Diesel een beetje kijkerig, maar dat werd gauw minder. Hij was heel fijn in de hand en de piste was goed te rijden ondanks de hitte, ik heb er geen hinder van ondervonden.”

De Oostenrijkse menners Marisa Rössler en Georg Moser eindigden voor Pestman op de tweede en derde plaats. Met deze sterke prestatie wist de menner uit Eext zus en broer Weronika en Bartek Kwiatek achter zich te houden.

Morgen staat de deelnemers een mooie marathon te wachten. De organisatie heeft vanwege de aanhoudende hitte het A-en T-traject ingekort en de tijden verruimd. Er is ruim voldoende ijs en water aanwezig om de paarden te koelen. WK- parcoursbouwer Gábor Fintha tekent voor de ontwerpen van de hindernissen, die nagenoeg allen op dezelfde locatie liggen als gepland is voor het WK 2016.

Er is een Nederlands tintje aan de wedstrijd in Piber, het nieuwe tijdwaarnemingssysteem met de scoreborden zoals eerder gebruikt in onder meer Ermelo, Horst, Beekbergen en Chablis wordt hier ingezet ter voorbereiding op het WK.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.Foto: Krisztina Horváth