22 mei 2018

Veertigste Pinksterrit publiekstrekker in Borkel en Schaft

Afgelopen zondag vond In Borkel en Schaft de veertigste Pinksterrit plaats. Door het prachtige weer en de goede organisatie stroomde het publiek van binnen en buiten de dorpsgrenzen naar het evenement.


Foto: Ger van Beek

Terwijl het publiek rijendik genoot van het defilé van rijtuigen, kon iedereen zich tussen de presentaties door uitstekend vermaken met optredens van lokale verenigingen, de vele verkoopkraampjes van de ondernemers en dorpsbewoners en de activiteiten die er voor de kinderen georganiseerd en geplaatst waren.

Organisator Henja Wassink meldt aan het Eindhovens Dagblad: “Het is voor ons even wennen. Door de gewijzigde route en het feit dat de koetsen niet de hele rit in colonne rijden, hebben we natuurlijk niet meer algehele controle. Het was voor ons dus even afwachten hoe het ging lopen. De deelnemers zijn echter heel tevreden over hoe het gegaan is.”
Haar collega Carla Hoeks vult aan: “Voor het publiek dat buiten Borkel en Schaft langs de route naar de koetsen is gaan kijken, is het wellicht wel even anders geweest dat er tussen de koetsen soms wat meer tijd zat”.

De stop bij het rijtuigenmuseum in Valkenswaard werd gewaardeerd door de deelnemers, die een extra mogelijkheid hadden om met elkaar bij te praten.

Bron: ED.nl

Klik hier voor het fotoalbum.

Uitslagen

Jury uitslag paarden aanspanningen
1. Dhr. R. Rutjens, Weert – Franse Jachtbreak
2. Dhr. J. Brouwers, ’s heer Hendrikskinderen – Stanhope Phaeton
3. Dhr. H. Velle, Brussel (België) – Dogcar

Jury uitslag pony aanspanningen
1. Familie Morres, Bocholt (België) – Dames Phaeton
2. Dhr. B. Lockefeer, Eede – Oostenrijkse spider

Publieksprijs
1. Fam. Kwinten, Borkel en Schaft – Oostenrijkse marktwagen
2. Sjors v.d. Heuvel, Valkenswaard – Built Up Break
3. Dhr. R. Rutjens, Weert – Franse Jachtbreak