27 juni 2022

Plezier voor de hele familie tijdens de 31ste Paardendagen Driezum-Wâlterswâld

28, 29 en 30 juli vormen de sfeervolle Friese dorpen Driezum en Wâlterswâld weer hét bruisende middelpunt voor iedereen die van gezelligheid houdt. Traditiegetrouw starten de Paardendagen op donderdag met het verkennen van de hindernissen voor de deelnemers aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon op vrijdag. Daarna barst het feest los bij de Nacht van de Paardendagen.

Het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon levert altijd een geweldige dag op met veel indrukken en gezelligheid. De fantastische aankleding van de hindernissen en de adembenemende ambiance maken een bezoek aan Driezum en Wâlterswâld voor veel mensen meer dan waard. Op zaterdag 30 juli kan jong en oud zich vermaken op de Boerendag. Er zijn oude ambachten, een nostalgische kermis en kinderactiviteiten. Daarnaast is er een bungee trampoline, een veld vol trekkers en oldtimers en natuurlijk niet te missen: de rundveekeuring.

In Driezum-Wâlterswâld weten ze al meer dan 30 jaar hoe je een feestje moet geven. Van hapjes en drankjes tot muziek; alles is tot in de puntjes geregeld. Voor de allerkleinsten tot de ‘oldtimers’ onder ons is er genoeg te zien en te doen.

NK Hoefsmeden

Nieuw bij de Paardendagen is het NK Hoefsmeden en de Leerling en Leermeester wedstrijd Hoefsmeden. Op vrijdag gaan leerlingen samen met hun stagebegeleiders strijden om de titel Beste Leerling en Leermeester 2022. Op zaterdag zullen tientallen hoefsmeden uit het hele land hun vakmanschap verdedigen tijdens het Nederlands Kampioenschap. Dat hoefsmeden een waar ambacht is, bewijzen de deelnemers in een wedstrijd die bestaat uit twee rubrieken. Zie hoe binnen 60 minuten een modelijzer wordt gesmeden en hoe een verrassingsijzer tot stand komt.  Met deze onderdelen kunnen de hoefsmeden zich kwalificeren voor de finale. Tijdens de finale komt het echte beslaan van paarden aan bod. Als bezoeker kun je zien met hoeveel passie het oeroude ambacht wordt uitgevoerd.Foodtruck festival

Zowel vrijdag als zaterdag is er een grote diversiteit aan foodtrucks, waar de lekkerste gerechten met liefde worden klaargemaakt. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table van één of meerdere originele keukentjes op wielen, proef verrassende ingrediënten of waag je aan een smaakvol bereid nieuw gerecht. De smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd.


Foodtruck festival tijdens Paardendagen Driezum-Wâlterswâld

Minimarathon en demonstraties

Nieuw dit jaar is ook het OFK Outdoor Minimarathon. Een spectaculair marathongevecht voor mencombinaties uit alle rubrieken. Anders dan de Paardenmarathon op vrijdag, zal deze wedstrijd gereden worden in een parcours met kegelpoorten en drie hindernissen. De mencombinaties moeten op het juiste moment pieken. Alleen de drie of vier beste combinaties uit de rubriek mogen strijden in een waanzinnige finale met een nieuw parcours. Deze strijd om de hoofdprijs zal na afloop van de kwalificaties worden gereden. Spanning en sensatie gegarandeerd in een zinderend slotstuk, waarbij het publiek wordt meegezogen in de fanatieke races.


Minimarathon Driezum-Wâlterswâld