24 juni 2024

Plezier voor de hele familie tijdens 33e editie Paardendagen

Op 25, 26 en 27 juli vormen de sfeervolle Friese dorpen Driezum en Wâlterswâld weer hét bruisende middelpunt voor iedereen die van gezelligheid geniet. Traditiegetrouw starten de Paardendagen op donderdag met de hindernisverkenning voor de deelnemers aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon op vrijdag.

Daarna barst het feest los bij de Nacht van de Paardendagen. Het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon levert altijd een geweldige dag op met veel indrukken en gezelligheid. De fantastische aankleding van de hindernissen en de adembenemende ambiance maken een bezoek aan Driezum en Wâlterswâld voor veel mensen meer dan waard.

Op zaterdag 27 juli kan jong en oud zich vermaken op de Boerendag. Er zijn oude ambachten, een nostalgische kermis en kinderactiviteiten. Maar er is meer. Wat te denken van de Kinderliveshow ‘Expirimendabel’ van professor Propkop, een veld vol trekkers en oldtimers en natuurlijk niet te missen ieder jaar: de rundveekeuring. Daar wil je bij zijn. In Driezum-Wâlterswâld weten we meer dan dertig jaar hoe je een feestje moet geven. Van hapjes en drankjes tot de muziek; alles is tot in de puntjes geregeld. Van de allerkleinsten tot de ‘oldtimers’ onder ons, voor iedereen is wat te zien en te doen.

Minimarathon en demonstraties

Nieuw dit jaar is het OFK Outdoor Minimarathon. Een spectaculair marathongevecht voor mencombinaties uit alle rubrieken. Anders dan de Paardenmarathon op vrijdag, zal deze wedstrijd gereden worden in een parcours met kegelpoorten en drie hindernissen. De mencombinaties moeten op het juiste moment pieken. Alleen de drie of vier beste combinaties uit de rubriek mogen strijden in een waanzinnige finale met een nieuw parcours. Deze strijd om de hoofdprijs zal na afloop van de kwalificaties worden gereden. Spanning en sensatie gegarandeerd in een zinderend slotstuk, waarbij het publiek wordt meegezogen in de fanatieke races. Aansluitend is er het Simmerjûnspektakel met de schattigste Shetlanders, de stoerste cowboys en veel meer pk’s. Dat wil je niet missen.

Hoefsmeedcompetitie

Wederom te zien bij de Paardendagen: de Hoefsmeedcompetitie. Op vrijdag zullen leerlingen samen met hun stagebegeleiders strijden om de titel Beste Leerling en Leermeester 2024. En op zaterdag zullen tientallen hoefsmeden uit het hele land en ver buiten de grenzen hun vakmanschap verdedigen tijdens het de ultieme hoefsmeedstrijd. Dat hoefsmeden een waar ambacht is, bewijzen de deelnemers in een wedstrijd die bestaat uit twee rubrieken. Zie hoe binnen 60 minuten een modelijzer wordt gesmeden en hoe een verrassingsijzer tot stand komt.  Met deze onderdelen kunnen de hoefsmeden zich kwalificeren voor de finale. Tijdens de finale komt het echte beslaan van paarden aanbod. Kom langs en zie met hoeveel passie het oeroude ambacht wordt uitgevoerd.

Foodtruckfestival

Op zowel de vrijdag als de zaterdag van de Paardendagen is er een grote diversiteit aan Foodtrucks, waar de lekkerste gerechten met liefde voor u worden klaargemaakt. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table van één of meerdere originele keukentjes op wielen, proef verrassende ingrediënten of waag je aan een smaakvol bereid nieuw gerecht. De smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd.

Klik hier voor meer informatie & de tickets