16 november 2015

Pony Spektakel DoeDag Velden groot succes

Afgelopen zondag is in manege de Molendijk in Velden een kennismakingsdag voor mennende kinderen gehouden, georganiseerd door Stichting Menwedstrijden Horst in samenwerking met Limburg Paardensport, Provincie Limburg en Ruitersport Equidrome.

Aan het eind van de dag voldeden alle meisjes en jongens aan de eisen voor de eerste praktijkkennis in de omgang met pony's. Gedeputeerde Ger Koopmans was erg enthousiast over het initiatief en reikte zelf de certificaten van deelname uit aan de kinderen. Koopmans benadrukte in zijn toespraak het economisch belang van de paardensport voor Limburg en het sociale aspect van de omgang met dieren van kinderen. 

Na de opening door Statenlid Rudy Tegels konden de 54 meisjes en jongens tussen de 6 en 16 jaar de omgang met pony's in alle facetten meemaken. Roskammen, hoeven schoonmaken, hoofdstel aanbrengen, de rest van het tuigage aanbrengen en vastmaken, de pony voor de koets inspannen en uiteindelijk ook vanaf de bok de pony mogen besturen, alles onder de deskundige leiding van de ervaren rijders.
Het enthousiasme was zo groot dat de meeste kinderen zich direct wilden opgeven voor een vervolgcursus, waarvoor ze terecht kunnen bij diverse maneges in de regio.