22 februari 2020

Ponymenners opgelet! Nieuwe FEI regels voor ponymeten per direct van kracht

Vanuit de FEI zijn er nieuwe regels opgesteld voor het meten van pony’s in alle disciplines, inclusief het mennen. Deze regels gaan al per direct in. Volgens de nieuwe regels mag er geen pony meer internationaal uitkomen, voordat deze op de juiste manier gemeten is.

Voor alle nieuw bij de FEI geregistreerde pony’s geldt, dat ze voor vertrek naar een FEI wedstrijd gemeten moeten zijn op een locatie die hier speciaal voor aangewezen is vanuit de federaties in overleg met de FEI. (zie link onderaan bericht).

Dit geldt dus ook voor alle nieuwe (nog niet FEI geregistreerde) pony’s die dit jaar voor het eerst op een FEI wedstrijd uitgebracht worden. Als je van plan bent later dit seizoen een nieuwe pony in te zetten, moet je dus zorgen dat de pony z.s.m. gemeten wordt.

Alle FEI-geregistreerde pony’s die in 2017-2018-2019 door 2 FEI Measuring Veterinarians op een FEI-wedstrijd gemeten zijn, ontvangen een FEI Lifetime Certificate. De lijst met deze pony’s wordt begin 2020 aan de nationale federaties gestuurd. Deze pony’s hoeven niet meer gemeten te worden.

Het eerste meetmoment voor Nederlandse pony’s is op 11 maart op het KNHS-centrum in Ermelo, er volgen nog meer data om FEI pony’s te laten meten in maart/april in Ermelo. Er is ook een mogelijkheid om je pony te laten meten in het buitenland.Veelgestelde vragen met antwoorden

Klik hier voor een overzicht met veelgestelde vragen en de antwoorden.

Via deze link vind je betreffende locaties en data https://inside.fei.org/fei/your-role/veterinarians/welfare/pony-measuring/calendar.
De ‘meetdag’ in Ermelo staat hier nog niet bij, maar volgt zo spoedig mogelijk.

Wanneer de pony goed gemeten is, volgt er een sticker voor in het paspoort, de stickers worden achteraf aangeleverd bij de betreffende federatie. Zodra deze binnen zijn krijg je hier bericht van en dien je met het paspoort naar de KNHS of betreffende federatie te komen.

Kijk hier voor het volledige FEI bericht over het ponymeten.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Topsport via topsport@knhs.nl.

Bron: KNHS/Hoefnet