9 juni 2014

Voorbereidingen EK jeugd in volle gang

De voorbereidingen voor het WK jeugdmennen in Ksiaz, Walbrzych, Polen zijn in volle gang. Technical Delegate Philip Bateman en parcoursbouwer Marek Zaleski brachten vorige week een driedaags bezoek aan het wedstrijdterrein, waar ze samen met wedstrijdleider Monika Slowik de voortgang bespraken. Tijdens het EK van 21 tot en met 24 augustus wordt er ook een CAI 3* voor enkelspannen georganiseerd ter voorbereiding op het WK ruim een maand later in Izsák, Hongarije.


De omgeving van het kasteel in Ksiaz vormt een geweldig decor voor dit prestigieuze evenement. Het laatste WK in Polen was in Jarantów 2008 en de Polen zijn er trots op het EK te mogen organiseren.
De organisatie verwacht ongeveer 60 deelnemers uit circa 10 landen voor het EK en maximaal 40 rijders voor de enkelspanwedstrijd.
De 8 bestaande hindernissen voor de CAI deelnemers en minder hindernissen voor het EK, gecombineerd met het traject door het kasteelpark, garanderen een prachtig evenement.
De organisatie verwacht circa 5000 bezoekers op de marathondag. De Poolse TV zal delen uitzenden en het evenement wordt bijgewoond door de minister van landbouw en de voorzitter van de FEI Driving Committee Karoly Fugli, die maar liefst 36 gouden, zilveren en bronzen medailles zal uitreiken aan de winnaars.
Er wordt niets aan het toeval overgelaten en ook de landenavond en een feestavond maakt onderdeel uit van het programma in Ksiaz, dat een nationale stoeterij is.