30 oktober 2019

Presentatie nieuwe enkelspanwagen Van den Heuvel tijdens Open Dagen

Rijtuigbouwer Chr. van den Heuvel presenteert tijdens de Open Dagen, die van 1 tot en met 3 november gehouden worden in Valkenswaard, een nieuw ontworpen enkelspanwagen.

Het nieuwe model FEI enkelspanwagen met een laag gewicht van 215 kilogram is in samenwerking met Dirk van Beckhoven en Boyd Exell gerealiseerd. De wagen heeft ‘achter’ een gestabiliseerd drieweg-veersysteem en een verlaagde as, waardoor het zwaartepunt van de groom zich laag aan de grond bevindt.
Het lamoen is voorzien van stuurvertraging en is ‘paardvriendelijker’ door het directe treksysteem van de zweng tot de vooras. Net als de tweespan- en vierspanwagens heeft het nieuwe model achterwielsturing.

Dirk en Boyd hebben het prototype inmiddels getest en zijn erg enthousiast. De wagen wordt gepresenteerd tijdens de Open Dagen en iedereen is van harte welkom een kijkje te nemen!

Klik hier voor meer informatie over de Open DagenAuteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.