19 mei 2023

Programma Pinksterrit Valkenswaard bekend

Hippische Vereniging “St. Servatius” uit Borkel & Schaft organiseert op 28 mei, op 1e Pinksterdag, een koetsentocht met authentieke rijtuigen. De start en finish van de route is bij het Rijtuigenmuseum van de Familie Van Den Heuvel aan de Molenstraat in Valkenswaard, en inmiddels is ook het programma bekend gemaakt.

De eerste koetsen zullen om 10.00 uur vertrekken. Ze vervolgen de route individueel richting Borkel en Schaft waar ze ze tussen 11.30 uur en 13.30 uur verwacht worden. De deelnemers krijgen een lunch aangeboden en iedereen is welkom om de koetsen van dichtbij te bekijken en informatie te vergaren.

Na de lunchpauze gaat de route richting België, waarbij de koetsen via de Achelse Kluis weer richting Valkenswaard gaan.

“Onze koetsentocht “De Pinksterrit”, is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van het Traditioneel Gerij”, aldus de organisatie. Een traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan passende en originele kleding. Het is als het ware een rijdend museum.