9 februari 2016

Programma Rondje Instructie Mennen Bram en IJsbrand Chardon bekend

Op donderdagavond 17 maart spelen de kersverse Wereldbekerkampioen IJsbrand Chardon en de drievoudig Wereldkampioen Bram Chardon de hoofdrol in het zeer interessante Rondje Instructie Mennen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De kaartverkoop voor deze avondvullende clinic met als thema ‘de opbouw van de opleiding van een menpaard’ is inmiddels gestart!


19.30 – 20.15 uur: dubbellonge en onder het zadel
20.15 – 20.45 uur: openbare les
20.45 – 21.00 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen
21.00 – 21.30 uur: pauze
21.30 – 22.30 uur: enkelspan, vierspan en spectaculaire afsluitingViervoudig Wereldkampioen IJsbrand Chardon heroverde afgelopen weekend in het Franse Bordeaux op magistrale wijze de felbegeerde Wereldbekertitel. Zijn succesvolle zoon Bram leverde als groom achterop het rijtuig een wezenlijke bijdrage aan deze mooie overwinning. Beide fanatieke menners zijn actief als instructeur en zullen tijdens het Rondje Instructie hun uitgebreide kennis op een sprekende manier aan het publiek overdragen.

Tijdens de clinic vertellen IJsbrand en Bram waar zij op letten bij het selecteren van een menpaard voor hun span en laten zij zien hoe zij een paard loswerken en klaarmaken voor het werk voor het rijtuig. Hierbij komt zowel het werk aan de dubbellonge als onder het zadel aan bod. Ook het trainen in een enkelspan en het rijden met een tweespan wordt uitgebreid belicht. Er wordt aandacht besteed aan het rechtrichten en hoe je het beste proefgericht kunt rijden.
Uiteraard ontbreekt het vierspan niet in dit aansprekende Rondje Instructie.

Het KNHS Rondje Instructie wordt gehouden op 17 maart 2016 in de Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De entree is € 15,- per persoon.
Vragen kun je mailen naar: accommodaties@knhs.nl

Klik hier om entreekaarten te bestellen.