14 juni 2010

Promotie voor enkelspanmenster Saskia van Heesch

Enkelspanmenster Saskia van Heesch (Boxtel) is door bondscoach mennen Tjeerd Velstra (Epe) in het A-kader geplaatst. Het A-kader bestaat naast Van Heesch uit Wereldkampioen Jan van den Broek (Nistelrode) en Christiaan Provoost (Domburg). Velstra maakt binnenkort bekend welke deelnemers Nederland vertegenwoordigen op het WK enkelspannen in Italië eind juli.


Diepenheim. Met haar 9-jarige KWPN ruin Unique (v. Manno) schreef de ORUN-instructrice de nationale menwedstrijd in Uden op haar naam en eindigde de combinatie als tweede in Zelhem en Diepenheim.

Naast de promotie van Saskia van Heesch maakte Velstra bekend dat hij het B-kader heeft uitgebreid met de in het Duitse Straelen woonachtige Nederlander Frans Hellegers. Hellegers won de wedstrijd in Diepenheim en eindigde sterk derde in Zelhem. Het B-kader wordt verder gevormd door Martin van den Broek (Eindhoven) en de bronzen WK-medaillewinnaar van 2008 Jan Moonen (Loon op Zand).

Van 30 juli tot en met 1 augustus vindt in het Italiaanse Pratoni del Vivaro het Wereldkampioenschap enkelspannen plaats. Meervoudig Nederlands kampioen Jan van den Broek hoopt er zijn individuele gouden medaille van 2008 te kunnen verdedigen.

Actuele samenstelling kaders:

Enkelspan paarden
A-kader
Jan van den Broek (Nistelrode)
Saskia van Heesch (Boxtel)
Christiaan Provoost (Domburg)

B-kader
Martin van de Broek (Eindhoven)
Frans Hellegers (Straelen, Duitsland)
Jan Moonen (Loon op Zand)